Limbajul trupului. 7 lectii simple pentru a stapani limbajul non-verbal

Fragment din cartea Limbajul trupului. 7 lectii simple pentru a stapani limbajul non-verbal

„Privirea”

In aceasta lectie ne vom concentra asupra fetei si a ochilor, intrucat ele reprezinta centrul comunicarii noastre non-verbale. In termenii limbajului trupului, cu privire la dezvaluirea informatiilor depsre noi, fata este pe locul al doilea, dupa ochi. Dar, in cea mai mare parte, expresiile noastre faciale sunt controlabile. Daca vrei sa arati fericit, chiar daca te simti deprimat, poti sa-ti fabrici o alta „fata”.

Este mai greu sa ne controlam gesturile si inflexiunile vocale – aici este mai probabil sa apara „scurgeri de informatii” non-verbale.

Oamenii tind mai degraba sa creada ceea ce le spune chipul tau, decat cuvintele pe care le aud. Punctul focal al fetei sunt ochii. Acestia dezvaluie cea mai mare parte a informatiei, fiind urmati de expresiile faciale. Astfel – indiferent ce subterfugiu folosesti in incercarea de a-ti ascunde adevaratele sentimente – o grimasa de moment, ingustarea ochilor sau o spranceana ridicata iti pot spulbera acoperirea.

Cu ochii comunicam mai mult decat cu orice alta parte anatomica. De fapt, cand va sticlesc ochii pot sa vad nerabdarea in cazul unora dintre voi – sunteti nerabdatori sa avansam cu aceasta Lectie. Desigur, urmarindu-mi ochii si voi va puteti da seama cum ma simt. Comunicarea este o strada cu ambele sensuri.

„Comunicarea este o strada cu doua sensuri.”
La film si la televizor ai fost probabil miscat de cat de elocventa sau de puternica s-a dovedit a fi o anumita scena, in virtutea expresiei din ochii personajului. Vorbind despre impactul dialogului si al limbajului corporal din filmele sale, marele regizor Alfred Hitchcock spunea:

„Dialogul ar trebui sa fie un simplu sunet printre alte sunete, doar ceva ce iese din gura oamenilor ai caror ochi spun povestea in termeni vizuali.”

Cartea Limbajul trupului. 7 lectii simple pentru a stapani limbajul non-verbal poate fi achizitionata de pe LibrariaOnline.ro

Lasă un răspuns