Exercitiu de haiku – aprilie, saptamana 1 – activ

Regulament

Completati in metrica si rigorile specifice haiku-ului urmatorul poem:

casa de sarmani –
pana si volburile
… … … … … … …

versiune orginala a poemului Valeria Tamas

Asteptam variantele de completare a versului lipsa (7 silabe) pana duminica seara (06.04) , ora 23.59 postate in comentariu la acest post.

Bibliografiehttp://ro.wikipedia.org/wiki/Haiku

Cerinte exercitiu/concurs: completarea numai a ultimului vers, astfel incat haikul propus sa fie complet, atat ca forma/metrica cat si din punct de vedere estetic.

Observatie: Vor intra in concurs doar poemele care au respectat intocmai metrica si forma estetica a acestui tip de poem.

litera_camil_petrescuPremiul pentru aceasta saptamana: Suflete tari. Jocul ielelor. Act venetian. Danton – Camil Petrescu

Jocul ielelor este si un „roman” dramatic al for marii, un bildungsroman intrerupt de moartea eroului. El nu poate supravietui ideii ca lumea nu incape in cele zece porunci. Este si sensul metaforei din Patul lui Procust, celebrul roman proustian al lui Camil Petrescu, invocata si in Danton: „Totul este coruptibil”, conchide Gelu Rus-canu, intristat si nedrept. Nimic nu este intreg si frumos si nici nu poate deveni. Toate se implinesc numai „pana la o palma de pamant”, spune Ruscanu cu un aer melancolic, dupa ce i se explica faptul ca eliberarea din temnita a muncitorului Boruga este mai importanta decat compromisul cu ministrul Justitiei. El nu are inca privirea de gheata a lui Robespierre din Danton, doar o tristete calda care ii moaie timbrul, si se sinucide pentru ca nu mai poate judeca pe nimeni cu asprime. Cel ce se omoara alearga dupa o imagine pe care singur si-a facut-o despre sine. Malraux spunea ca nimeni nu se sinucide decat pentru a exista. Ruscanu isi trage un glont in cap pentru a supravietui ca incoruptibil. Mircea Ghitulescu

Votarea

Etapa I, Exercitiu de haiku

Poemele ce se incadreaza in regulemantul de concurs prezentat mai sus vor fi centralizate si publicate duminica 06 aprilie pe http://www.facebook.com/bookie.ro intr-un post dedicat lor. Poemele publicate vor fi supuse votului public care se va exprima asupra variantelor participante cu un punctaj de la 1-10. Castigator va fi desemnat haijinul care acumuleaza cele mai multe puncte. Votarea va fi activa in intervalul 06.04 ora 23.59 si 08.04 ora 23.59.

SUCCES TUTUROR PARTICIPANTILOR

SA FIM ZEN!

 

 

One Comment

Lasă un răspuns